DFW wil ip-adressen gebruiken om downloaders te beboeten

In een verhaal dat vandaag verscheen op verschillende media (bijv. dit artikel van de NOS) staat dat filmuitgever Dutch FilmWorks (DFW) downloaders van recente films gaat aanpakken. Daarbij willen ze gebruik maken van je IP-adres om je te achterhalen via de provider. In meer en meer gevallen moeten de providers adresgegevens van klanten afstaan en zo ligt er een schikkingsvoorstel op je deurmat. Het zal niet om enkele tientjes gaan, heeft DFW al beloofd.

Als je downloadt via BitTorrent dan maak je in veel gevallen gebruik van publieke trackers waarop de downloads bijgehouden worden. Deze trackers kunnen ook gebruikt worden door instanties die je willen straffen voor het downloaden en zien zo je IP-adres.  Ze vragen je adresgegevens bij een provider, iets dat vaak door de rechter wordt toegewezen, en zo kun je toch een brief met een sommering om te betalen op je mat krijgen.

Oplossing?! Juist, een VPN! Bij VPN Unlimited zijn we vooral ingesteld op de online privacy en veiligheid en niet zozeer op het downloaden. Maar om toch je privacy veilig te stellen zijn er ook binnen ons netwerk servers waarmee je mag downloaden via BitTorrent. Dat doe je dan ook met een IP uit een ander land (bijvoorbeeld Luxemburg, Frankrijk, Roemeniƫ of Canada) en zo komen instanties als Dutch FilmWorks en Brein niet achter je echte IP-adres ook al gebruik je een publieke tracker.

Installeer de VPN app op je computer (of ander apparaat) en verberg jezelf voor deze instanties. 

Check hier de downloads voor al jouw apparaten

Download VPN Software