Waarom kost een VPN geld?

Het internet is vergeven van de gratis diensten. Het is daarom ook niet gek dat je je misschien afvraagt waarom je voor een VPN-dienst zoals VPN Unlimited moet betalen.

Een VPN is een netwerk van servers waarop je kunt inloggen, maar die je ook de garantie bieden om anoniem en snel te kunnen internetten, volledig voorzien van je privacy. Op het moment van schrijven (10 augustus) hebben we meer dan 1000 servers op meer dan 70 locaties over de gehele wereld. Dit zijn snelle servers met veel capaciteit in de beste datacenters in de wereld. Dat kost natuurlijk wel geld, daarom is het bij VPN Unlimited gewoonte om een abonnement af te nemen. Zo blijft de beste dienstverlening in stand.

Maar goed, we zijn natuurlijk Nederlands en we willen niet zomaar onze portemonnee trekken, zeker niet als we niet weten hoe goed de dienst nou echt is. Tuurlijk zijn er ook gratis VPN diensten, maar ook die moeten gefinancierd worden. Daarom heb je VPN diensten met trage servers die ver weg staan of een datalimiet van 500MB voor een hele maand. Dat is al niet veel voor je mobiel, maar zeker niet voor je thuiscomputer. Als je meer wilt kun je natuurlijk betalen, maar vaak ben je dan duurder uit dan de gevestigde betaalde diensten. Echter kun je ze natuurlijk gewoon proberen om zelf het verschil te ervaren.

Maar niet alleen gratis diensten, ook VPN Unlimited mag je altijd 7 dagen proberen! En als het je bevalt dan is dit handig om te weten: ook bij VPN Unlimited geldt de staffelkorting, als je per jaar betaalt scheelt je dat tenminste de helft van het geld, maar probeer het gerust eerst!